Check je hart

heart ventricles beat wapday comIn Nederland overlijden ongeveer 15 duikers, beroeps en/of recreatie duikers, per jaar.

De meeste van deze dodelijke duikongevallen betreft oudere duikers met een leeftijd boven de 50 jaar. In 30-40% van deze gevallen ligt de oorzaak bij problemen van hart en bloedvaten.

Ouderen blijven met alles in de maatschappij meedoen. Leeftijdsdiscriminatie is uit den boze. Dat geldt ook voor het duiken.

De gemiddelde leeftijd van duikers wordt over de laatste jaren gezien hoger en steeds meer mensen beginnen op latere leeftijd met duiken.

En waarom niet? je voelt je goed dus....

 

 

 

Helaas nemen hart en vaatziekten toe met het vorderen van de leeftijd. Er zijn legio niet herkende risicofactoren. Duiken is belastend voor het lichaam en bij mensen met verminderde reserve kan het dan ook sneller mis gaan. De campagne 'check je hart' probeert oudere duikers zich ervan bewust te laten worden van de risico’s waarmee ze te maken kunnen krijgen. Onderdeel van de campagne check je hart is een cyclus van lezingen gegeven door duikartsen door heel Nederland. In de lezing van ongeveer een uur worden de risico’s in kaart gebracht. Na afloop zal de duikarts op vragen ingaan van de aanwezigen.


De aftrap van de campagne 'check je hart' wordt verzorgd in samenwerking met De Gemertse Watervrienden, op 26 juni 2017 om 20.00 in de Eendracht, St. Annastraat 60 te Gemert. Deelname is gratis, aanmelden wordt zeer op prijs gesteld. Op deze avond zal Mattijn Buwalda het startsignaal geven van de landelijke campagne. Mattijn Buwalda is anesthesioloog-duikerarts en lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Duikgeneeskunde (NVD). Hij deed veel ervaring op in het behandelen van duikongevallen in Londen en Bonaire. Nu houdt hij zich vooral bezig met onderwijs en training in de duikgeneeskunde van artsen en technische duikers.heart doctor checking wapday com

Helaas ! Door veelvuldig misbruik door derde is het plaatsen van een reactie door gasten uitgeschakeld.
Als je op dit artikel wilt reageren moet je eerst even inloggen.