Brits Atlantis gevonden

DoggerlandDoggerland

Duikers hebben in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit van St Andrews in Schotland een verborgen wereld op de bodem van de Noordzee ontdekt.

Doggerland was een gebied dat zich uitstrekte van Schotland tot Denemarken en tussen 18.000 en 5500 voor Christus onder het wateroppervlak verdween.

Duikers van oliebedrijven hebben overblijfselen aangetroffen van een wereld die werd bevolkt door tienduizenden en die mogelijk ooit het echte hart van Europa vormde.

Tsunami

Volgens de onderzoekers is het gebied vele duizenden jaren geleden getroffen door een verwoestende tsunami. De vloedgolf was onderdeel van een groter proces waarbij het laagland in de loop der tijd werd verzwolgen door de zee.

De landschappen vertellen het verhaal achter Doggerland, een gebied in de Noordzee dat ooit groter was dan veel moderne Europese landen, aldus Dr. Richard Bates van St Andrews.

Lange tijd werd gespeculeerd over het bestaan van Doggerland omdat over de hele Noordzee botten werden binnengehaald door vissers. Pas sinds oliebedrijven duikers naar het gebied sturen kan de verloren wereld in kaart worden gebracht.

Rechtopstaande stenen1200px Doggerland.svgDoggerland history

Het land bestond uit heuvels en valleien, grote moerassen en meren en rivieren die naar de kust liepen. Terwijl het gebied langzaam onder water verdween veranderden de heuvels in geïsoleerde eilanden. Op basis van monsters die zijn genomen kunnen de onderzoekers nagaan welke dieren leefden in Doggerland en welke planten er groeiden.

Het team doet momenteel onderzoek naar vermeende menselijke graven, intrigerende rechtopstaande stenen en een massagraf van mammoeten.

“We hebben vele artefacten gevonden die een natuurlijke oorzaak uitsluiten,” legde Dr. Bates uit. “Het gaat onder meer om heuvels die zijn omgeven door greppels en gefossiliseerde boomstronken op de zeebodem.”

 

Lees verder ook:  Info Doggerland  op wikipedia.

Dit artikel stond in 2012 Op ninefornews en is overgenomen

Helaas ! Door veelvuldig misbruik door derde is het plaatsen van een reactie door gasten uitgeschakeld.
Als je op dit artikel wilt reageren moet je eerst even inloggen.