Secure SSL

logo httpsLogo httpsWe gaan van http over op https voor de website van CYANA. Dat heeft enkele gevolgen voor de hosting. 

 

Aanleiding

Omdat we een antwoordformulier gebruiken op onze website zijn we feitelijk al verplicht om minimaal dat gedeelte te doen via een beveiligde verbinding. Natuurlijk staan er ook persoonsgegevens op de website  en ook daarvoor is een beveiligde verbinding wenselijk zo niet eigenlijk verplicht.

Uitvoering

Onze huidige hosting profider heeft per 1 januari zijn basisprijs verhoogd en rekend ook nog een fors bedrag voor een SSL-certificaat. Om die redenen ben ik beezig geweest om een andere hosting profider uit te testen en ik denk dat ik die ook gevonden heb. We gaan van 2 naar 10 GB oplslag ruimte en een datalimiet van 20 GB naar 250 GB  dataverkeer per maand. Daarnaast zouden we ook 100 email adressen kunnen instellen als we zouden willen. De kosten gaan van 145 € per jaar naar 55 € per jaar.logo sslLogo SSL

Gevolg

Binnen een paar weken ga ik de database overzetten. Daaraan voorafgaand zullen jullie nog een email gaan ontvangen en zal de website enkele uren niet bereikbaar zijn. Daarna gaan jullie in de URL een slotje zien en wordt de URL: https://www.cyana.nl/... nu is dat nog http://www.cyana.nl/...

logo httpStart URL

Alle informatie van en naar de website wordt dan dus versleuteld verstuurd en is moeilijk door hackers te onderscheppen en te ontcijferen. De ontcijfeing (decodering) vind dus plaats door de browser die moet daar dus geschikt voor zijn maar wees gerust alle browsers na Internet explorer 5 kunnen dit aan. Alleen op een Intel 386 PC of ouder met windows 3.2 ergens uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw zou je problemen kunnen krijgen verder ga je er niets van merken.

 

 

 

Helaas ! Door veelvuldig misbruik door derde is het plaatsen van een reactie door gasten uitgeschakeld.
Als je op dit artikel wilt reageren moet je eerst even inloggen.