Informatie over NOB

logo nobDe Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is de bond voor alle duikers en daarmee dé organisatie voor iedereen die het unieke van onderwater-zijn wil beleven. De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. Zo'n 15.500 aangesloten duikers, 1800 duikinstructeurs en 280 duikverenigingen en duikscholen profiteren van het feit dat de NOB zich opstelt als dienstverlener, belangenbehartiger en loket voor alle vragen met betrekking tot de onderwatersport.


Wat betekent dit concreet?

  • De NOB biedt haar leden kwalitatief uitstekende duikopleidingen, instructeursopleidingen en duikspecialisaties aan. Bij specialisaties kun je bijvoorbeeld denken aan onderwaterfotografie, maar ook aan wrakduiken, driftduiken of ijsduiken.
  • Voor jeugdige duikers is er overigens een speciaal opleidingsprogramma ontwikkeld.
  • Daarnaast behartigt de NOB de belangen van de Nederlandse duikers door constant aan de verbetering van de duikplaatsen in ons land te werken. Met name in Zeeland zijn door toedoen van de NOB veel duiktrappen neergelegd en wordt hard gewerkt om een ware ‘Dutch Divers’ Delta’ te creëren.
  • Ook ondersteunt de NOB haar verenigingen door kennis, ervaring en actuele informatie op het gebied van algemene en duikspecifieke verenigingszaken te delen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, medische zaken en wetgeving, maar ook aan ledenwerving, PR en communicatie.

Wil je meer weten over de NOB organisatie? Bezoek dan even hun website ►NOB-website

expo marleenbaasuitsnedeFoto: Marleen Baas

Hieronder de opleidingsschemas van de NOB klik op een afbeelding voor een uitvergroting.

Stroomschema duikopl  stroomschema juni 2010  NOB schema opleidingen