4* Master Scuba Diver

De ervaren duiker

De 4*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Master Scuba Diver. Dit is een internationaal bekende benaming. Voor het 4*-duikbrevet is geen aparte opleiding. Het is een verzameling van specialisaties en duikervaring. Dit brevet kun je aanvragen zodra er 250 duiken geregistreerd staan. De brevetverklaring "250 gelogde duiken" staat hieronder en kun je downloaden. Deze moet je laten aftekenen door een 2* instructeur of Instructeur-trainer.

Verder moet je minimaal een 3*- NOB duikbrevet (of gelijkwaardig) hebben en zes NOB- specialisaties hebben gevolgd. Deze moeten tevens alle zijn geregistreerd bij de NOB. De kosten voor een 4* brevetcard bedragen € 20.-. Dit bedrag dien je over te maken op rekeningnummer NL27INGB0002304157 t.n.v. NOB Bondsartikelen o.v.v. relatienummer en gewenst brevet.

Doelgroep

Het 4*-duikbrevet is bedoeld voor duikers die zich in hun hobby willen verdiepen. Het brevet is niet nodig om een instructeursopleiding te kunnen volgen.

Specialisaties om je 4* brevet te verkrijgen staan in de tabel hieronder. Je moet er dus 6 van deze 13 gedaan hebben en in totaal 250 gelogde duiken gemaakt hebben. Er zijn wel meer specialisaties maar dat zijn of intro's of vervolgopleidingen op een basis specialisatie en die tellen dus niet mee die staan wel in de tabel maar dan schuin gedrukt.

 

 

Ingangsniveau 1*brevet

Ingangsniveau 2*brevet

Ingangsniveau 3*brevet

Droogpakduiken

Nitrox basis

Onderwaterbiologie

Onderwaterfotografie Basis

Redden

Volgelaatsmasker-introductie

Intro archeologie

Driftduiken

IJsduiken

OW - oriëntatie

OW - fotografie gevorderd

Wrakduiken

Zoeken en Bergen

Volgelaatsmasker

Rebreather-intro

Decompressieduiken

Nitrox gevorderd

Grotduiktechnieken in open water

 

Verder geven we je graag meer informatie en toelichting over alle vervolgmogelijkheden. Behaalde brevetten van andere organisaties zoals PADI worden door de NOB overgenomen. Neem gerust contact met ons op via het contact formulier of per email de contact gegevens vind U hier.   Contact Gegevens


 Documentatie om te downloaden

docVerklaring_250gelogdeduiken.doc62 KB