1* Junior Open Water Diver

1* Juniorbrevet: een mooie opstap richting het 1* brevet

Leeftijd: 12 tot 14 jaar

Voor jongeren van twaalf tot veertien jaar heeft de NOB een speciaal brevet ontwikkeld: het 1*-juniorbrevet. Dit brevet sluit perfect aan op het ScubaDoe-programma. Met het 1*-juniorbrevet mogen jongeren onder begeleiding van een meerderjarige duiker het buitenwater in. Dat maakt duiken voor hen leuk en uitdagend!

Hoewel de vorm en inhoud van het 1*-juniorbrevet gelijkwaardig zijn aan het reguliere 1*-brevet, zijn in verband met de leeftijd van de doelgroep een aantal aanpassingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de beperking van de maximale diepte, maar bijvoorbeeld ook om het aantal duiken per dag en de minimale watertemperatuur. Deze breveteisen zijn door de Jeugdcommissie, Medische Commissie en Veiligheidscommissie van de NOB met zorg opgesteld.

Door het behalen van het 1*-juniorbrevet kunnen jongeren de NOB-duikopleidingen soepel doorlopen: vanuit het ScubaDoe-programma is eenvoudige doorstroming naar het 1*-juniorbrevet mogelijk, en hetzelfde geldt voor de doorstroming richting het 1*-brevet. Na hun 14e verjaardag dient er een verzoek te worden ingedient en wordt het 1* Junior omgezet naar een regulier 1*-Brevet.


Voor nog meer informatie die U ook kunt uitprinten klik op een van de onderstaande links om een PDF te openen:

Algemeen Sheets Vragen

 

pdfE09 Inschaling junior duikbrevetten.pdf

pdfF06 1ster duiker Praktijklessen.pdf

pdfF06 1ster duiker Theorieles H1.pdf

pdfF06 1ster duiker Theorieles H2.pdf

pdfF06 1ster duiker Theorieles H3.pdf

pdfF06 1ster duiker Theorieles H4.pdf

pdfF06 1ster duiker Theorieles H5.pdf

pdfF06 1ster duiker Vragen H1.pdf

pdfF06 1ster duiker Vragen H2.pdf

pdfF06 1ster duiker Vragen H3.pdf

pdfF06 1ster duiker Vragen H4.pdf

pdfF06 1ster duiker Vragen H5.pdf