CYANA

In deze categorie staan enkele algemene artikelen die de structuur van de site mede bepalen.

Vaak zijn het artikelen die uitleg geven over bepaalde menu zaken, maar ook help en exit pagina's.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
                    
                           
                           
                           
                    
                    
                           
                           
                           
                    
                    
                           
                           
                           
                    
                    
                           
                           
                           
                    
                    
                           
                           
                           
                    

Wat doet de NOB zoal voor de Nederlandse duiker

logo nob

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is de bond voor alle duikers en daarmee dé organisatie voor iedereen die het unieke van ‘onderwater-zijn’ wil beleven. De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. Zo'n 15.500 aangesloten duikers, 2100 duikinstructeurs en 280 duikverenigingen en duikscholen profiteren van het feit dat de NOB zich opstelt als dienstverlener, belangenbehartiger en loket voor alle vragen met betrekking tot de onderwatersport. 

Wat betekent dit concreet?

De NOB biedt haar leden kwalitatief uitstekende duikopleidingen, instructeursopleidingen en duikspecialisaties aan. Bij specialisaties kun je bijvoorbeeld denken aan onderwaterfotografie, maar ook aan wrakduiken, driftduiken of ijsduiken. Voor jeugdige duikers is er overigens een speciaal opleidingsprogramma ontwikkeld.

 • Daarnaast behartigt de NOB de belangen van de Nederlandse duikers door constant aan de verbetering van de duikplaatsen in ons land te werken. Met name in Zeeland zijn door toedoen van de NOB veel duiktrappen neergelegd en wordt hard gewerkt om een ware ‘Dutch Divers’ Delta’ te creëren.
 • Ook ondersteunt de NOB haar verenigingen door kennis, ervaring en actuele informatie op het gebied van algemene en duikspecifieke verenigingszaken te delen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, medische zaken en wetgeving, maar ook aan ledenwerving, PR en communicatie.

Als lid van CYANA bent U standaard ook lid van de NOB organisatie, rechtstreeks lidmaatschap van de NOB kan ook via NOB4U maar dan zijn de kosten iets hoger dan via CYANA.

 

Wat kunt U hier nog meer vinden

Van alle NOB-opleidingen die we als CYANA verzorgen kunt U via de submenu's een stukje uitleg vinden.

Alle breveteisen, opleidingsplannen vind U daar ook als een pdf document.

Als CYANA verzorgen we de volgende opleidingen:

► ScuboDoe applicaties
► Junior 1* Open Water Diver
► 1* Open Water Diver
► 2* Advanced Open Water Diver
► 3* Dive Master
► 4* Master Scuba Diver
► Alle NOB Specialisaties

 

Voor meer informatie kunt U natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of gebruik het contactformulier

Wat vind je van dit artikel? {mainvote}

Tags:

DAN europe


 

CYANA is een bij de NOB aangesloten vereniging en verzorgt dus alle NOB - opleidingen.

De NOB is echter ook een samenwerking aangegaan met DAN en binnen de vereniging zijn ook DAN - Instructeurs en DAN -  Instructeur-trainers actief die alle DAN - opleidingen kunnen en willen verzorgen.DAN logo

Voor meer specifieke informatie en de kosten van een opleiding moet U ingelogd zijn.Als U ingelogd bent kunt U per opleiding verder klikken voor uitgebreide informatie.

Voor meer informatie kunt U natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat vind je van dit artikel? {mainvote}

Nieuw artikel aanmaken

 

Onder [ Aanstaande events ] staan alle aankondigingen met datum !!

Alle andere groepen zijn verslagen, verhalen, verzoeken, of wat dan ook maar géén aankondigingen met een datum.

Kies via een van de submenu's voor welke groep je een nieuw artikel wilt gaan schrijven, de JCE-tekstverwerker is zo ingesteld dat het veel op Word lijkt, als je gereed bent met schrijven en toevoegen van foto's of figuren kies dan voor Opslaan.

Vergeet a.u.b. niet om na ongeveer 30 woorden even op ''lees meer'' te klikken ( tweede knop van links onderste rij!) daarmee voorkom je dat iedereen je artikel helemaal gaat lezen binnen de blog. Alleen als het artikel geopend wordt in het hoofdvenster levert dat een hit op !

Het artikel komt in de vooraf gekozen categorie.

Als ''Publisher'' kun je daar niets aan wijzigen.

Na opslaan kun je op de site direct zien hoe het er uit komt te zien en rechtboven naast de titel zit een icoontje edit als je daar op klikt kun je het zojuist geschreven artikel aanpassen en na de aanpassing kies je weer gewoon Opslaan.

Zorg er voor dat plaatjes niet te breed zijn ca. 300 pictels is een mooie maat.

Uploaden in een formaat van 900px x 600px voor een liggen foto of 400px x 600px voor een staande foto is ruim voldoende.

Er is een automatische ''ZOOM'' functie geinstalleerd daarmee kun je elke foto in elk artikel uitvergroten tot het formaat wat is gebruikt bij uploaden.

Hints:

 • Als je tijdelijk wilt opslaan zonder publiseren zet dan het knopje publiseren even op depubliseren en druk op opslaan. Het artikel staat nu op de site en je kunt ook al zien hoe het er uit komt te zien, de achtergrondkleur is blauw om duidelijk te maken dat het nog gepubliseerd moet worden. Gebruik het bewerkicoontje edit  om de editor weer te openen. Je kunt nu aanpassen en aanvullen, als je voordat je op Opslaan klikt even het knopje weer op publiseren zet dan kunnen na Opslaan alle leden het nieuwe artikel lezen.
 • Als je het ander knopje gebruikt waarmee je kunt schakelen tussen ''Guest_Users'' - ''Public'' - ''Vrienden'' - ''Leden'' - ''Bestuur'' kun je bepalen wie jouw artikel mag/kan lezen.
  • ''Guest_Users alleen als je niet bent ingelogd kun je het lezen !!
  • ''Public'' is iedereen dus het hele internet !
  • ''Vrienden'' te lezen door Vrienden + Leden + Bestuur indien ingelogd.
  • ''Leden"" te lezen door Leden + Bestuur indien ingelogd.
  • ''Bestuur'' te lezen door het bestuur van Cyana indien ingelogd als bestuur.

Naast ''bestuur'' hebben we op datzelfde niveau ook trainers, redactie en admins

 

fish

Veel schrijfplezier toegewenst

fish

Onder een menuknop of met onderstaande links vind je hier diverse zaken die feitelijk alle te maken hebben met een aantal service zaken die we CYANA leden via deze website beschikbaar stellen.

►Je eigen Profiel

Het gaat hier om je eigen persoonlijke gegevens die relatie hebben met sportduiken en relevant zijn om te weten voor andere leden en/of het verenigingsbestuur. De bedoeling is dat je zelf deze gegevens aanpast en/of bijwerkt als er iets veranderd. Ook is het voor de herkenbaarheid handig als er een herkenbare foto aan het profiel wordt toegevoegd.

► Om je eigen profiel te bekijken.

► Om je eigen profiel bij te werken.

Als jullie problemen hebben met uploaden van een foto of aanpassen van de gegevens stuur even een mail met de foto en de juiste gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan wordt het geregeld voor je.

►Nieuwsbrief instellen

Eenmaal per dag wordt er automatisch een ''Nieuwsbrief'' gemaakt met daarin alle titels en een stukje introtekst van de artikelen die die dag nieuw geplaatst zijn. Je kunt kiezen voor welke categorieen (groepen) je de ''Nieuwsbrief'' wenst te ontvangen. De ''Nieuwsbrief wordt naar je opgegeven email adres verstuurd, de titels werken ook als link zodat je direct naar de nieuwe artikelen kunt gaan. Even het vakje aanklikken en daarna je groepen kiezen door de ''ctrl'' toets vast te houden.

►Ledenlijsten bekijken

De gegevens die je bij je profiel ingeeft worden in een kleine database opgeslagen en kunnen daarna op diverse manieren worden gerangschikt in diverse lijsten. Dit werkt alleen goed als jullie de profiel gegevens netjes en zo volledig mogelijk invullen. Als er behoefte is aan een andere rangschikking of andere lijsten laat het even weten. Als je behoefte hebt om meer velden (gegevens) aan je profiel toe te voegen laat dat ook even weten.

►Polls bekijken

Dit is nog vrij nieuw maar in de toekomst zullen er vaker polls gehouden worden via deze website en op deze manier kun je alle resultaten van eerdere polls bekijken.

►Foto Albums bekijken

Op deze manier heb je als Cyana lid direct toegang tot alle foto's die in de foto albums staan en de sub albums. Een klik op een foto van het album en alle sub albums openen. Een klik op een foto van het sub album en alle foto's van het subalbum openen met 15 foto's per bladzijde.

►Help gebruik Ledensite

Hier vind je de nodige uitleg over hoe je kan: inloggen, rechten, nieuwsbrief, een artikel schrijven, foto's uploaden, video's en audio in een artikel plaatsen.

 • Een snelle manier <Help> via het topmenu helemaal rechts.

Er zijn onder <Kalender & Archief> en dan <FAQ Archief> nog een aantal lezenswaardige artikelen te vinden. Dit zijn de voorloper van deze help functie. Een aantal zaken zijn soms lichtjes gewijzigd en kloppen niet meer helemaal in deze oude artikelen !

CYANA is een bij de NOB aangesloten vereniging.

Soms wil men echter na een 4* - opleiding zich nog verder bekwamen in de duiksport, binnen de vereniging zijn ook IANTD - instructeurs actief die vele IANTD - opleidingen verzorgen zowel OC als CCR.

Voor meer specifieke informatie en de kosten van een opleiding moet U ingelogd zijn.Als U ingelogd bent kunt U per opleiding verder klikken voor uitgebreide informatie.

Voor meer informatie kunt U natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Info over IANTD algemeen

Wat vind je van dit artikel? {mainvote}

 

biologie-ueberschrift-web

Humpback anglerfish

Hier vind je de nodige artikelen over ''Onderwater biologie''. Het aantal artikelen neemt regelmatig toe uiteindelijk worden het er ruim 500 op dit moment zijn het er al 250.

Zoeken kan op meerdere manieren via algemene artikelen met links.

 • Tekst links: In het artikel, de bekende blauwe tekst die onderstreept wordt als je er met de cursor op komt.
 • Fotolinks: Waarbij een foto reageerd als je er met de cursor op komt en daarna op klikt met de linkermuisknop.
 • Tooltips: icon-16-infoZijn pop-up vensters met extra informatie.
 • Foto zoom: In het artikel kun je de foto's uitvergroten door er op te klikken, probeer hier maar. Voorbeeld van FotozoomVoorbeeld van FotozoomVoorbeeld van FotozoomVoorbeeld van Fotozoom
0 4c23875c17d29

Verzorgd opleidingen van de NOB maar ook van DAN en binnen de vereniging zijn ook IANTD - Instructeurs actief.

Per organisatie is er uitgebreide informatie beschikbaar zelfs per opleiding en per specialisatie, klik voor meer informatie op een van de submenu's.

U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."  of via dit contactformulier voor gasten of contactformulier voor leden.

 

logo nob

In deze subdirectorie kunt U uitleg en beschrijvingen vinden over de vier basis brevetten nl

Maar ook over alle NOB specialties !

 

DAN-marchio Formaat wijzigen

Hier kunt U informatie vinden over alle DAN - Specialties met een omschrijving per specialtie en de nodige foto's.

Maar ook over:

 BLS DAN Formaat wijzigen AED Formaat wijzigen O2 Formaat wijzigen AdvO2 Formaat wijzigen logo MO2R Formaat wijzigen HML Formaat wijzigen Neuro Formaat wijzigen DESicon Formaat wijzigen DES

 iantd-logo

 

Hier kunt U informatie vinden over enkele IANTD - Specialties met ook hier weer de nodige foto's.

Meer informatie over:

 • Advanced Nitrox
 • Adv. Recrerational Trimix
 • Technical / Normoxic
 • Full Trimix
 • CCR - opleidingen

uil-voor-kwis&toets

Hier kun je toetsen maken of een kwis spelen. Ook kun je de TOP-scores van CYANA of jezelf bekijken, de laatste 10 gemaakte toetsen van CYANA of jezelf.

Verder kun je terugkijken naar de resultaten en antwoorden van de door jezelf gemaakte toetsen of kwissen.

Op dit moment is er een ''Test Kwis'' mogelijk maar daar komen meer groepen en in elke groep weer meerdere ''Toetsen''  &  "Kwissen''

Cyana is een kleine maar actieve duikvereniging.

Onze activiteiten zijn:

 • Organiseren clubduiken in binnen- en buitenland
 • Duikopleidingen NOB - DAN - IANTD
 • Organiseren evenementen, met en zonder familie
 • Organiseren duikreizen
 • Introductieduiken
 • Evenementen

Er is een actief bestuur wat bestaat uit:

De twee belangrijkste commissies zijn:

De Tranings en opleidings commissie (TC) met als leden:

De Evenementen commissie (EC) met als leden:

De Materiaal commissie (MC) met als leden:

De Kascommissie (KC) met als leden:

De Raad van Beroep met als leden:

In de submenu,s vindt je meer informatie:

 • Missie CYANA

 • Contact formulier

 • Huishoudelijk - Met de mogelijkheid om allerlei documenten te downloaden

  • Statuten
  • Huishoudelijk regelement
  • Procedures en afspraken
  • RI&E
 • Bestuur - Hier kun je artikelen lezen van het bestuur.

  • Verslagen bestuurs vergaderingen
  • Verslag kascommissie
  • Begroting
  • Andere bestuurszaken
 • Evenementen commissie - Hier kun je artikelen lezen van de EC.

  • Verslagen van vergaderingen
  • Planning van evenementen
 • Trainings commissie - Hier kun je artikelen lezen van de TC

  • Verslagen van vergaderingen
  • Planning van trainingen en opleidingen
 • Website Cyana - Hier kun je artikelen lezen over aanpasingen op de site

  • Handige opties en uitleg
  • Uitbreidingen
  • Aanpassingen

Als gast krijg je minder te zien dan als ingelogd vriend of lid.

 

Events zijn alle clubactiviteiten


In de submenu's kun je de door de leden geschreven verslagen vinden van clubevenementen zoals:

De weergave is in lijst vorm je krijgt dus een lijst te zien van artikel titels waarbij door op de titel te klikken naar het gehele artikel wordt gelinkt. In plaats van het submenu te gebruiken kun je ook met de links in dit artikel in de gewenste categorie komen.
Via het menu item Artikelen [ Blog ] kun je hetzelfde bereiken maar daar krijg je in blogvorm het eerste stukje van elk artikel te zien en krijg je met een klik op ''Lees meer...'' het gehele artikel te lezen.

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens een duikvakantie met de vereniging in Spanje.
 

De best gevulde groep is op dit moment

Buitenduik - Evenement

Bovenstaande foto is gemaakt na een clubduik in Aqua Best.